Ekstrainntekt.org

Slik skaffer du deg ekstrainntekt!

Slik får du mest mulig ut av studielånet ditt

Det å ta opp studielån er noe som ikke er ukjent for de aller fleste nordmenn. Faktisk er det slik at de aller fleste nordmenn har tatt opp studielån på et eller annet tidspunkt, uansett om det var for et par semestre eller for hele utdannelsen sin. Vi får mindre i stipend i Norge enn i mange andre land, og dette betyr at vi ligger ganske høyt når det kommer til det vi skal betale tilbake i studielån per innbygger i Norge. Men det å ha studielån er til tross for dette ikke er dumt økonomisk valg, og det er faktisk ett av de billigste lånene man kan ha. Derfor skal du her få noen tips og triks til hvordan du kan få mest mulig ut av studielånet ditt.

Det å ha Studielån er noe som er utrolig vanlig, og det er derfor ikke så overraskende at det er mange som lurer på hvordan de kan optimere måten de bruker studielånet sitt for å få pengene sine til å rekke lengst mulig.

Bruk studielånet smart

Her er noen tips til hvordan man bør tenke i hverdagen for å få mest mulig ut av studielånet sitt.

  • Legg et budsjett! Ikke bare for måneden, men også for semesteret som helhet og for hver uke. Dette er fordi det er noen utgifter som bare skjer en gang i semesteret (som for eksempel innkjøp av bøker og utstyr) og andre som skjer hver uke. Det å ha et bevisst forhold til hvor mye man trenger når er ne av det som gjør budsjettet ditt realistisk og dermed mulig å følge.
  • Tjen penger ved siden av. Det er selvsagt skole det skal være fokus på, men det å ha litt ekstra inntekt er noe som absolutt bør prioriteres. Det er nemlig mange gode grunner til å spare og det at studielånet er så billig lån gjør at du kan bruke pengene fra jobb til å spare til ferier, til bolig eller til andre ting.
  • Lag en matplan. Dette er kanskje kjedelig for noen, men matsvinn er faktisk en av de tingene som virkelig kan gjøre at matbudsjettet ditt blir dyrt, så det å faktisk planlegge slik at du kan handle og ikke minst bruke det du kjøper på den mest mulig effektive måten er noe som kan endre økonomien din.
  • Planlegg for livet! Det å sette av penger til uforutsette utgifter, feriepenger og ting man har lyst til å drive med, som for eksempel fritidsaktiviteter, er noe som er viktig. Det å planlegge for det og ikke bare bruke penger tilfeldig er noe som vil hjelpe deg med å få mest mulig ut av pengene dine.

Copyrighted content. All Rights Reserved.