Ekstrainntekt.org

Slik skaffer du deg ekstrainntekt!

Ta i bruk delingsøkonomien!

Hva er delingsøkonomi?

Delingsøkonomi er et av de "hotte" nyordene i Norge og defineres av at ressurser skal benyttes mer effektivt og uten fordyrende mellomledd. I praksis fungerer det som oftest via webtjenester eller apper som fungerer som en bindeledd mellom to parter som inngår en avtale om kjøp eller leie av varer eller tjenester. Den eneste kostnaden til tredjepart er gjerne et lite gebyr til denne programvaretilbyderen enten i form av en fast sats pr. handel eller en prosentsats av handelens sum.

Delingsøkonomien er perfekt for deg som sitter på uutnyttede ressurser og samtidig leter etter en ekstrainntekt. Dersom du har verdigjenstander i form av bil, hytte, bolig eller andre dyrere produktet eller kvalifikasjoner som du er villig til å dele med andre mot et honorar så er delingsøkonomien noe du absolutt bør se på. Siden delingsøkonomien er et såpass nytt fenomen så kan du oppnå litt utfordringer i forhold til skatte og avgiftsspørsmål samt at enkelte tjenester er omdiskutert i forhold til lovlighet. Pass på å sette deg godt inn i regelverket før du tar i bruk forskjellige tjenester i forbindelse med delingsøkonomien.

Populære tjenester innen delingsøkonomien:

Airbnb

Airbnb.com brukes ofte som skoleeksempelet på et globalt og vellykket konsept innen delingsøkonomien. Tjenesten ses på som et alternativ til den tradisjonelle hotell og overnattingstjenester og innebærer at private leier ut sin bolig, hytte, rom eller annet som egnes til overnatting for reisende og andre som har behov for overnatting i kortere perioder.

Lei ut hytten når du ikke bruker den selv eller kanskje du har stående en campingvogn på fast plass som du kan leie ut. Leier du ut hybelen din til studenter i skoleåret? Lei den ut på airbnb i sommerferien og få betydelige inntekter istedenfor å la hybelen stå tom midt i turistsesongen. Har du et ledig rom i huset og ikke er redd for å få besøk av fremmede i huset så er det også mulig å leie ut dette på nettstedet. Siden selskapet er så godt etablert så ivaretas tryggheten ved gode forsikringsordninger og identitetskontroll. I tilegg så kan du se tidligere utleiere sine anmeldelser og rangeringer av en potensiell leietaker. Du er ikke tvunget til å ta imot en gjesteforespørsel fra en person du ikke er komfortabel med uavhengig av årsak.

Uber

Uber.com er en populær taxi lignende delingstjeneste hvor personer som disponerer bil og førerkort kan tilby transport til andre brukere av tjenesten som trenger transport. Tjenesten benytter en app eller websiden til å avtale transportoppdrag. Lovligheten av tjenesten i Norge og andre land er omdiskutert og du må være klar over risikoen du tar ved å være en uber sjåfør frem til endelig rettspraksis eller lovverk er på plass. Sikkerheten til passasjerer og sjåfører ivaretas med et tilbakemeldingssystem på lik linje med de fleste andre delingstjenester hvor man gir anmeldelse og karakterer på opplevelsen man har med hverandre. Tjenesten er i likhet med airbnb ledende innen delingsøkonomien og har så mange brukere at dersom du opptrer riktig kan få relativt regelmessige oppdrag og påfølgende stabil ekstrainntekt.

Nabobil

Nabobil.no er en ny Norsk tjeneste hvor du kan leie ut din egen bil når du ikke ønsker å bruke den selv. Du kan leie bilen ut på time, døgn eller ukebasis etter hva som passer deg. Sikkerheten er ivaretatt med en forsikringsavtale med IF samt det typiske karakter og anmeldelsessystemet som de fleste delingsøkonomi tjenester er basert på.

Nimber

Nimber.com er en delingstjeneste som innebærer at du kan sende pakker med privatpersoner som allikevel skal kjøre den samme veien. For eksempel skal en person sende en pakke fra Oslo til Bergen. Samtidig skal en person kjøre denne veistrekningen, på Nimber kan disse to møtes og avtale at den som skal kjøre til Bergen tar med pakken for den andre og leverer den på avtalt adresse mot et honorar.

Ovenstående er bare et lite utvalg i et hav av forskjellige delingstjenester som finnes der ute. Erfaringer viser at det bare er et fåtall av nyetableringer som ender med suksess. Vi har derfor valgt å liste opp populære tjenester som allerede er etablerte og har en solid kundekrets, noe som gjøre det sannsynlig at de er der i fremtiden også. En ting som nesten er helt sikker er at om noen år vil ovenstående liste med nasjonalt og internasjonalt anerkjente delingstjenester være mye større.

Det som gjør disse aktørene så interessante er at du kan skaffe deg en solid ekstrainntekt med slike tjenester. Med tjenester som Airbnb eller Uber kan du for eksempel benytte inntektene derfra til å betjene bolig, hytte eller billån helt eller delvis med inntektene derfra. Kombiner inntekter fra delingsøkonomien med våre sparetips og opplev en ny økonomisk hverdag med relativt små tiltak.

Copyrighted content. All Rights Reserved.