Ekstrainntekt.org

Slik skaffer du deg ekstrainntekt!

Det mange ikke tenker på når de er på jakt etter en ekstrainntekt er at de kan oppnå samme effekten ved å redusere sine kostnader/ forbruk i stedet for å tjene dette beløpet. Faktisk er dette en litt misvisende påstand. I realiteten så må du i de fleste tilfeller tjene nærmere det dobbelte brutto for å oppnå samme effekt som ved å spare et gitt beløp ved å kutte kostnader. Årsaken til dette er at ekstrainntekt kommer på toppen av den inntekten du har fra før og vil ofte resultere i en skatteprosent på nærmere 50% på grunn av toppskatt som kommer på høyere inntekter.

Her er noen artikler med gode sparetips til deg som vil gjøre noe med utgiftene dine:

Kjøp billige bildeler fra Tyskland og Ebay

Dersom du er en av de heldige som kan ”skru” gjøre de vanligste verkstedsoppgavene på bilen selv, så kan du spare mye penger ved å kjøpe bildeler fra utlandet. Dette gjelder både brukte og nye bildeler.

Dersom du kan gjøre typiske service oppgaver på en bil selv som å bytte olje, filtre, bremser, lys, eksos og lignende så kan du nok forsvare å ha en billigere og eldre bil enn om du må gjøre alt på verksted. Dersom du er avhengig av verksted bør du imidlertid lese denne artikkelen om å bytte bil. Dersom du kan gjøre typiske verkstedsoppgaver selv så er det i større grad kun reduserte drivstoffutgifter som taler for en nyere bil kontra det å ha en eldre bil.

Les mer …

Si nei til unødvendige ekstraforsikringer

Mange dårlige forsikringsprodukter i markedet.

Når du handler elektronikkprodukter hos de store elektrokjedene blir du gjerne prakket på såkalte trygghetsforsikringer eller idiotforsikringer i noe forskjellige varianter. Det eneste du kan være trygg på er at du blir flådd. Den relativt lave risikoen for at noe skal skje står ikke i stil med varens verdi og den høye prisen på forsikringen.

Les mer …

Refinansier dine smålån inn i boliglånet

Dersom du sliter med forbrukslån og kredittkort gjeld så kaster du veldig mye penger ut av vinduet hvert år på skyhøye renter. På et kredittkort er renten gjerne 20 % i året mens renten på et boliglån for tiden ligger rundt 4 %. Ved en gjeld på kr 100.000,- betaler du på kredittkortgjeld kr 20.000,- i renter istedenfor kr 4.000,-.  Det er ikke uvanlig at folk som sliter litt har opp mot en halv million i forbrukslån og kreditkort gjeld. Disse betaler med andre ord kr 80.000,- mer i renter enn de ville ha gjort med den samme gjelden til boliglån betingelser. Du skal ha en veldig høy brutto ekstrainntekt for å kompensere for dette.

Les mer …

Gjør noe med strømforbruket

Det er overfokus på å bytte strømleverandør

Det har vært et overfokus i media på det å bytte strømleverandør sett i forhold til mulighetene til å spare mye penger på såkalte enøk tiltak. For all del, dersom din strømleverandør alltid kommer ut som en av de dyreste i tester kan det selvfølgelig være penger å spare ved å bytte til en billigere. Men dem som bruker mye tid på å bytte leverandør flere ganger årlig hver gang de finner en enda billigere leverandør bruker nok mye tid på å spare lite penger. Men for all del, det er penger å spare der også. Det du imidlertid bør ha fokus på er enøk tiltak.

Les mer …

Gå gjennom dine forsikringer hvert år

Hold prisene nede på din forsikring

Dersom du har erfart at året etter du har tegnet avtale med et nytt forsikringsselskap så stiger den samlede forsikringspremien med flere tusenlapper og slik fortsetter det år etter år. Slik operer de fleste forsikringsselskapene for å lokke til seg nye kunder og skrur etter hvert opp prisene for å tjene mer penger på deg og håpe på at du blir værende som kunde for å slippe styret med å bytte forsikringsselskap.

Les mer …

Gå gjennom dine avtaler på telefoni og internett

Start med å vurdere behovet ditt!

Det viktigste poenget å få frem her er å få deg til å vurdere om du faktisk har behov for fast telefon og fast internettlinje ved siden av mobiltelefon og kanskje eget mobilt bredbånd til hytte, campingvogn eller båt.

Les mer …

Høst av naturen

Perfekt for deg med mye fritid og dårlig råd

Dersom du har mye fritid og lite penger burde dette være den største selvfølge. Man skal ikke mange tiår tilbake før gratis høsting av naturen var vanlig i mye større grad enn det er i dag. For at dette skal bli et lønnsomt prosjekt for deg er det litt vesentlig at du ikke hiver deg på det utstyrshysteriet som mange gjør. Du kommer faktisk ganske langt med ei makrellharpe til en femtilapp og ei fiskestang til en hundrelapp.

Les mer …

Vedlikehold bilen regelmessig

Vedlikehold av bilen din er god økonomi. En bil som vaskes og poleres regelmessig ruster mindre og holder seg bedre i lakken noe som du får godt igjen for den dagen bilen skal selges. Hver ripe i lakken eller flekk i kupeen reduserer verdien. Fiks småting med en gang istedenfor å vente til det utvikler seg til et større problem, som medfører en høy verkstedregning.

Les mer …

Bytt bil

Bil er veldig dyrt i Norge!

Det er dyrt å ha bil men de fleste av oss er helt avhengige av minst en bil i husholdningen. Ta en vurdering av om det er penger å spare ved å bytte bilen inn i en mer økonomisk bil. Forbruk av drivstoff er ofte det første mange tenker på, ikke uten grunn. Diesel og bensinprisene bare stiger og stiger og kommer etter all sannsynlighet til å fortsette med det. Mange har derfor sett seg nødt til å skaffe seg en ekstrainntekt for å kunne beholde bilen.

Les mer …

Vurder å bytte dagligvarebutikk

Det er ikke uvanlig at det skiller 10-20% på prisene i en vanlig nærbutikk i forhold til lavprisbutikker som for eksempel Rema og Kiwi. Dersom din familie har et matbudsjett på kr 10000,- i måneden kan du dermed enkelt spare en tusenlapp eller to i måneden. Med andre ord må du kanskje ha en ekstrainntekt på opp mot kr 4000,- i måneden brutto, for å kompensere for forskjellene.

Les mer …

Kjøp småting fra nettbutikker i Hong Kong

 

Når man kjøper småting til noen få hundrelapper, er det mange som ikke tenker på pris da de gjerne bare er glade for å ha funnet det de trenger. I tilegg er slike innkjøp gjerne noe man ikke gjør for ofte og dermed tror man at det er lite å spare på slike handler i lengden.

Les mer …

Kjøp julegaver i januar

Populære julegaver koster gjerne halvparten i januar

Butikkene skrur opp prisene i desember og vareutvalget er gjerne svært utplukket jo nærmere julaften du kommer. Allerede 3 juledag pleier romjulssalget å starte og i januar har så å si alle butikkene fullt salg på alt av julevarer. Så hvorfor ikke handle julegaver til neste jul i januar uten mas og stress, ingen kø i kassene og betjening som har tid til å hjelpe deg. Det er ikke rart at stadig flere foretar julehandelen i januar til halve prisen.

Les mer …

Skriv handlelapp og spis før du handler

To enkle og gode råd for å unngå impulskjøp er å skrive handlelapp før du går hjemmefra og hold deg til denne i butikken. Dessuten bør du passe på at du ikke er sulten når du handler. Dersom du er sulten i dagligvarebutikken vil du mye enklere blir fristet til å foreta impulsskjøp av fristende matvarer.

Les mer …

Betal regningene dine i tide

Unngå unødvendige gebyrer!

Det er dyrt å være fattig er det noe som heter. Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder purregebyr, inkassogebyr og statlige avgifter ved forsinkelse. Istedenfor å skaffe seg ekstrainntekt for å betjene disse gebyrene er det mye mer fornuftig å unngå dem i utgangspunktet.

Les mer …

Røykeslutt

Dette burde være helt unødvendig å nevne men siden en betydelig del av Norges befolkning fortsatt røyker så må vi ta det med. En storrøyker tenner bokstavelig talt på 3-4 tusen kroner hver eneste måned. Vi skal ikke engang nevne hvor høy brutto ekstrainntekt du må ha for å kompensere for dette.

Les mer …

Ta ferie når det ikke er skolefri

Ferie i skoleferiene er rådyrt!

Ferie er rådyrt i skoleferiene når ”alle” har ferie. Du har sikkert selv mer enn en gang revet deg i håret over rekordlave priser på sydenreiser rett etter at den dyre ferien din er over. Dersom du har mulighet til reise utenom skoleferiene kan du spare svært mye penger. Her snakker vi tusenlapper, ikke hundrelapper. Dersom du tør ta sjansen på såkalte restplasser kan du få ferien eksepsjonelt billig.

Les mer …

Slik kan du spare på strømregningen

Nå kommer vinterkulden på ordentlig, og det betyr dessverre høyere strømregning. Strømmen er generelt høy for tiden, og vinteren i norge er en tid der vi må bruke den ekstra mye. I tillegg til å gjøre hverdagslige oppgaver som å dusje og vaske klær, så skal man også holde varmen oppe, og tenne julelysene. Da er det lurt å vite om noen smarte måter å spare strøm på.

Spar på vannet

Et tips til hvordan spare strøm, er å være smart med hvordan man bruker vann. Hvis man tenker over det, så sløser man ofte mye vann. Det kan være når man venter på at vannet i dusjen skal bli varmt, eller at vannet i springen blir kaldt. Når vann renner sli,, så har du faktisk muligheten til å spare det. Sett en bøtte under kranen og bruk vannet som er til overs til å vanne planter, fylle vannskålen til hunden eller kok det opp når du skal vaske gulvet!

Les mer …

Copyrighted content. All Rights Reserved.