Ekstrainntekt.org

Slik skaffer du deg ekstrainntekt!

Multi Level Marketing

De mange useriøse MLM selskapene ødelegger for de få som er seriøse

MLM eller Multi Level Marketing er et mye utskjelt begrep som man ofte advares mot i media. Bakgrunnen for dette er at MLM systemer bygger på mye av de samme prinsippene som ligger til grunn i ulovlige pyramidespill der det er åpenbart at kun toppene vil tjene penger.

Det er riktig at MLM selskapene har en struktur som ligner mye på ulovlige pyramidespill. En lovlig MLM selskap har derimot reele produkter eller tjenester som skal selges og hvor det skal verves nye selgere i et pyramidelignende system hvor du oppnår en forhåndsbestemt provisjon av det disse medlemmene selger eller bruker selv av de aktuelle produktene.

Hva er så fordelen med MLM fremfor andre salgsmetoder?

For det første trenger relativt liten investering for å komme i gang, normalt er noen hundrelapper eller noen tusenlapper tilstrekkelig. Du trenger ikke å ha noen forhåndskunnskaper selv om det er en fordel å kunne prate godt for seg og ha noe kunnskap om produktene du selger. Du er sjeldent på jobb men benytter deg av de mulighetene som dukker opp i hverdagen. Når du kommer i prat med venner, kjente eller taxi sjåføren i syden for å sette det på spissen så lar du samtalen enkelt og greit gli inn på hva du driver med og forteller hvor bra alt er med dette. Er du flink til dette spør personen om hvordan den skal kunne bli med på dette før du spør han. Klarer du dette har du en fremtid i denne bransjen.

Ingen vei utenom pyramidestrukturen

Den store gulleroten med MLM er pyramidestrukturen, der du etter noe forskjellige modeller avhengig av selskap, er at du tjener mer og mer penger etter hvert som det kommer flere medlemmer under deg. Drømmen for alle som driver med dette er at "din" pyramide etter hvert skal leve sitt eget liv slik at du bare kan nye livet og se pengene strømme inn. Det må presiseres at det er svært få mennesker som lykkes med å komme så langt men dog kan imidlertid de aller fleste få det til med god nok innsats i en slik grad at de klarer å tjene noen tusenlapper i måneden på MLM.

Vær kritisk når du velger MLM selskap du vil jobbe med

Så kommer det store spørsmålet, hvilket selskap skal du velge? For de fleste er dette helt tilfeldig, avhengig av hva den som verver deg kommer "rekende" med. Husk at dette er noe du skal drive på med i mange år og da er det viktig at du satser på et seriøst selskap som er solide økonomiske, har topp produkter/ tjenester og at virksomheten som drives er lovlig i Norge. Det er også en fordel om selskapet har nettside og/ eller brosjyrer og lignende på norsk. Dersom dette ikke finnes kan du bli sittende med en stor jobb med å lage eget materiale. Dette er imidlertid et tegn på at du er tidlig ute noe som alltid er å foretrekke i slike systemer, selv om det absolutt ikke er en nødvendighet for å lykkes. For tiden kjenner vi til to selskaper i det Norske markedet som fremstår som relativt seriøse, dette er Lyoness som driver med sitt anerkjente fordelskort og Synergy Worldwide som blant annet selger kosttilskuddet Proargie9 som hovedsaklig består av aminosyren L-arginine som er omtalt som mirakel molekylet.

Ikke la deg blende av fantastiske pyramidestrukturer

Dersom du vil forsøke å tjene penger på MLM så er det et vesentlig tips vi vil gi deg på veien. Dette tipset er å velge et selskap å satse på ut i fra produktene de tilbyr fremfor pyramidestrukturen. Dersom dette er gode og solide produkter så kan du selge dem til venner og kjente med god samvittighet uavhengig av hvordan du lykkes i forretningene ellers.

Jo mer fantastisk "pyramidestrukturen" fremstår som jo større mulighet er det for at det hele er en fordekt svindel, en såkalt "ponzi svindel". En typisk "ponzi svindel" er at systemet lever så lenge folk har troen og ikke ønsker å ta ut penger. I denne perioden betales det også gjerne ut litt innimellom for å bevise "seriøsiteten". Det er klassisk for "ponzi svindel" at du må vente lenge før du kan ta ut penger og når du først kan ta ut pengene tar dette svært lang tid hvor det kommer stadig nye unnskyldninger. De siste årene har det vært populært å lansere debet kort til å ta ut penger på, noe som også mange oppfatter som et tegn på seriøsitet, noe som i mange tilfeller ikke er tilfelle. Lansering, produksjon og formaliteter i forbindelse med å få produsert ditt kort er glimrende anledninger til å lage nye forsinkelser.

Copyrighted content. All Rights Reserved.