Ekstrainntekt.org

Slik skaffer du deg ekstrainntekt!

Tjene penger på spørreundersøkelser

Kan jeg tjene penger på internett ved å delta i spørreundersøkelser?

Dette er et tema vi i lang tid bevisst har unnlatt å omtale i den overbevisning om at dette er tull og tøys og ikke vil gi nevneverdig med penger på konto. Vi har imidlertid med tiden forstått at vi ikke kan gå forbi dette temaet da det er ett av de vanligste spørsmålene folk har når det gjelder det å tjene penger på internett

Vi har derfor testet 3 ulike tilbydere av slike spørreundersøkelser på nett og er faktisk positivt overrasket over hvor mye penger man kan tjene på dette. Vær oppmerksom på at «mye» er et relativt begrep i denne sammenhengen. Det krever konsentrasjon og er tidkrevende, timebetalingen er langt i fra bramen for mange vi det likevel oppleves som en kjærkommen ekstrainntekt.

Dersom du er effektiv kan du kanskje komme opp i 50 kroner i timen. For mange er dette uaktuelt men for andre så er dette en fin måte å spe på med noen hundrelapper i måneden på en trang familieøkonomi.

Vi ble positivt overrasket over Meningstorget og Mobrog

Som nevnt så tenkte vi at det var på tide å teste dette ut. På forhånd så vi for oss at det var vanskelig å tjene penger på dette og antok at når man nærmet seg grensen for utbetaling så var det plutselig ikke flere undersøkelser tilgjengelig. Dette viste seg heldigvis å være helt feil. Det bugnet faktisk med undersøkelser (ja det gikk tomt etter hvert men nye kom neste virkedag).

Vi hadde tenkt å prøve så mange varianter som mulig men etter å ha registrert oss 3 plasser så konkluderte vi med at Meningstorget og Mobrog faktisk har så mye undersøkelser at man ikke trenger mer enn dette. De fleste gidder nok ikke å pløye gjennom alle undersøkelsene disse tilbyr engang.

Disse 3 tjeneste prøvde vi:

Meningstorget.no - Vi tjente og fikk utbetalt kr 50 i løpet av de to første dagene!

Dette er nok den mest kjente tjenesten i Norge. De tilbyr gode undersøkelser og betaler best i forhold til hver enkelt undersøkelse. De tilbyr greit med antall undersøkelser men ikke like mange som mobrog.com. I vår test hadde vi tjent nok til å få utbetalt kr 50,- via Paypal etter kun to dager. Dette gir grunn for en klar anbefaling.

Mobrog.com - vi tjente over kr 100,- på fire dager!

Dette var en aktør vi aldri hadde hørt om tidligere men vi er veldig positivt overrasket. Betaler kanskje litt mindre enn meningstorget for hver enkelt undersøkelse men tilbyr svært mange undersøkelser. Du skal faktisk være veldig aktiv for at det skal gå tomt for undersøkelser å velge mellom. Etter 4 dager hadde vi allerede tjent opp over hundre kroner og foretatt to uttak på kr 40,- hver via Paypal. Her er kr 40,- standard beløp for utbetalinger via Paypal eller Skrill og fungerer utmerket.

Toluna.com -Bortkastet tid etter vår mening

Her registrerte vi oss og svarte på noen enkle kartleggingsundersøkelser. Etter det hørte vi ikke noe og var heller ikke imponert over nettsiden. Siden meningstorget.no og mobrog.com var slike positive overraskelser fant vi ikke grunn til å bruke mer tid på denne aktøren.


Vi skriver at «vi» registrerte oss men det var for ordens skyld snakk om en enkelt person med en enkel brukerkonto for hver tilbyder.

Andre tilbydere av betalte meningsmålinger

Vi fant aldri grunn til å sjekke opp i andre tilbydere av meningsmålinger da i konkluderte med at meningstorget.no og mobrog.com tilbød mer enn nok av undersøkelser i forhold til det vi ønsket å bruke av tiden vår på.

Det finnes imidlertid en rekke andre aktører på markedet, sannsynligvis av varierende kvalitet og seriøsitet. Det er også en del sammenligningssider og samlesider som tilsynelatende samarbeider med flere av ovenstående. Dette har vi ikke testet og vil tro at det er mest å hente ved å registrere deg hos den enkelte aktør selv.

En annen aktør vi ikke testet men fremstår som seriøse ut ifra det inntrykket vi har ved å undersøke nettsidene og sjekke referanser er YouGov.no.

Det er viktig at du tar deg god tid og svarer riktig og ærlig på alle undersøkelser og meningsmålinger

Tro ikke at du bare kan sitte og klikke vilkårlig og tjene penger. Aktørene benytter seg av ulike teknikker for å luke deg ut dersom du ikke setter deg inn i spørsmålene og svarer riktig. Det kommer gjerne kontrollspørsmål for å sjekke at du følger med og svarer det samme hver gang på ting som alder og bosted, bare for å nevne noe. Andre ganger stilles de samme spørsmålene flere ganger i undersøkelsen og dersom ditt svar avviker mye og ofte på slike kontroller vil du fort bli luket ut som useriøs og du kan regne med å bli utelatt for senere undersøkelser.


Det samme gjelder når du får spørsmål om din personlige økonomi, bosted og utdannelse. Det er nok et flertall som deltar i slike undersøkelser som har dårlig økonomi og lavere utdanning, rett og slett fordi personer med veldig god økonomi ikke finner det verdt tiden i like stor grad.


Det er viktig at du ikke lyver om slike ting uansett i håp om å få flere undersøkelser da dette fort blir avslørt. Registrer deg i så fall heller bare hos flere aktører dersom du mener at du ikke får nok undersøkelser der du er.

Copyrighted content. All Rights Reserved.