Ekstrainntekt.org

Slik skaffer du deg ekstrainntekt!

Tradisjonell ekstrainntekt

Trygg og enkel ekstrainntekt er best for de fleste!

Det å tjene penger på internett og på såkalte MLM systemer er relativt nye fenomener i samfunnet vårt. Tradisjonelt har det i vårt samfunn vært vanlig å søke en vanlig ekstrastilling i lokalsamfunnet utenom sin vanlige arbeidstid for å spe på inntekten. Dette er jo nødvendigvis langt ifra dumt da man ofte sikrer seg en risikofri og forutsigbar inntekt fremfor andre moderne usikre metoder.

Nedenfor lister vi opp en rekke slike stillinger som man ikke trenger forutgående kunnskap eller svært lite kunnskap før man begynner i jobben:

Støttekontakt:

Kanskje en av de mest givende ekstrajobber man kan ha. En støttekontakt skal hjelpe barn, ungdom og voksne med å komme seg ut av huset for å sosialisere seg. Du kan finne på ting med dem, gå på kafé, turer osv. Det er få krav til det å bli støttekontakt. Det viktigste er at du fremstår som pålitelig og stabil slik at personen du skal være støttekontakt for får trygge rammer. Alle over 16 år kan søke om å bli støttekontakt. Så langt du har mulighet til å påvirke hvem du skal bli støttekontakt for bør du prioritere personer som har like interesser som deg slik at dere kan finne på ting sammen som begge liker. Ingenting er vel bedre å få betalt for å dra på fisketur?

Taxisjåfør:

Ved å kjøre taxi utenom vanlig arbeidstid kan du være med på å skumme fløten. Dersom du kjører taxi på f.eks. fredags og lørdagskveld/natt har du noe å gjøre nesten hele tiden og slipper å kaste bort mye tid på å vente på neste tur. Dette er selvfølgelig noe individuelt avhengig av hvor i landet du bor med er generelt hektiske perioder i bransjen. For å få kjøreseddel som er nødvendig for å kjøre Taxi trenger du et taxikurs med en såkalt kjentmannsprøve på aktuelt sted og vandelsattest. Du må selvfølgelig også ha førerkort og være over 20 år.

Kassemedarbeider:

I varehandelen er det alltid noen ledige stillinger som kassemedarbeider på kveldstids og i helger. Dette er f.eks. i dagligvarebutikker, kles butikker, kiosker og andre forretninger. Hvordan du slår inn varer i kassen og lignende lærer du i løpet av få timer uten at det er nødvendig med annet enn vanlig grunnskole som utdanning. Det er alltid en fordel med noe kunnskap om varene du skal selge men ikke strengt tatt nødvendig i de fleste stillinger av denne typen.

Idrettsdommer:

Dersom du har en lagidrett du har forkjærlighet for så kan du kanskje tenke deg å ta et dommerkurs i den aktuelle idretten slik at du kan dømme kamper? Slike dommerkurs går normalt over flere nivåer og man begynner med å dømme i de laveste aldersbestemte klasser og avanserer etter hvert dersom man ønsker det. Inntekten er normalt noen hundrelapper for hver kamp, ikke noen gullgruve med andre ord men dersom de er engasjert i idretten i utgangspunket kan det virke meningsfylt samtidig som du får betalt for det.

Dagmamma:

Dersom du er hjemmeværende meg egne barn er det å bli dagmamma en glimrende måte å skaffe ekstrainntekt på. Du må skatte av inntekten som av all annen inntekt, men slipper unna regnskapsplikten i motsetning til andre næringsdrivende. Inntil kr 1000,- pr mnd kan være skattefritt dersom det spesifiseres at dette gjelder kompensasjon for fri kost og losji til barnet. Her får du med andre ord en glimrende ekstrainntekt "over natta" dersom du allerede er hjemmeværende med egne barn.

Copyrighted content. All Rights Reserved.