Ekstrainntekt.org

Slik skaffer du deg ekstrainntekt!

Høst av naturen

Perfekt for deg med mye fritid og dårlig råd

Dersom du har mye fritid og lite penger burde dette være den største selvfølge. Man skal ikke mange tiår tilbake før gratis høsting av naturen var vanlig i mye større grad enn det er i dag. For at dette skal bli et lønnsomt prosjekt for deg er det litt vesentlig at du ikke hiver deg på det utstyrshysteriet som mange gjør. Du kommer faktisk ganske langt med ei makrellharpe til en femtilapp og ei fiskestang til en hundrelapp.

Fisk selv

Fisk er noe av det sunneste du kan få i deg. Hvorfor ikke fiske din egen ferske middag istedenfor dyre bearbeidede matvarer fra butikkhyllene lagd av råvarer som ble høstet for lang tid tilbake? Tenk sesong, på sensommeren og høsten kan du fiske nærmest ubegrenset med makrell, spesielt dersom do disponerer egen båt. Andre fisk kan fiskes hele sesongen så dette er ingen unnskyldning for å ikke dra på fisketur.

Blåbær, gratis og kjernesunt

Blåbær er en annen nærmest utømmelig ressurs som ligger helt på topp i forhold til sunnhet. Blåbærene er proppet fulle med antioksidanter og vitaminer og kan bl.a. brukes til syltetøy, saft og desserter i forskjellige varianter. Det aller beste er imidlertid kanskje å spise dem akkurat slik de er når de er helt ferske.

Bruk hagen din til matproduksjon

Dersom du er hus med egen hage så har du en rekk muligheter. Du kan dyrke det meste av grønnsaker frukt og bær, ja til og med diverse krydder planter kan du ha i hagen. Plant eple, plomme og/eller morelltre. Lag din egen miniåker og dyrk poteter, blomkål, kålrabi, brokkoli og mye mer. Dersom du investerer litt penger kan du kjøpe ditt eget lille drivhus og dyrke tomater, agurker og andre god saker som trenger litt ekstra varme og beskyttelse. Bare fantasien setter grenser.

Du får sunn kost og trim på kjøpet

Dersom du aktivt høster fra naturen så sparer du ikke bare mye penger på å ha gratis tilgang til mange matvarer. Du vil sannsynligvis også spise mye sunnere enn du ellers ville gjort og ikke minst er det god mulighet for å få ekstra trim ved å komme seg ut i aktivitet. For å mangedoble gleden av sesongvarer så er det veldig fornuftig å investere i en god dypfryser (husk å se på strømforbruket til fryseren før du kjøper den). Du kan dermed strekke de forskjellige sesongene mye lenger slik at du har tilgang til de fleste naturlige råvarer året rundt. Selv om helt ferskt selvfølgelig er best er hjemmefryste varer mye bedre enn behandlede varer du kjøper i butikken utenfor den naturlige sesong. Dette er ikke bare fornuftig ut i fra et økonomisk hensyn men like fornuftig med tanke på å ta hensyn til klimaet og naturen.

Copyrighted content. All Rights Reserved.