Ekstrainntekt.org

Slik skaffer du deg ekstrainntekt!

Si nei til unødvendige ekstraforsikringer

Mange dårlige forsikringsprodukter i markedet.

Når du handler elektronikkprodukter hos de store elektrokjedene blir du gjerne prakket på såkalte trygghetsforsikringer eller idiotforsikringer i noe forskjellige varianter. Det eneste du kan være trygg på er at du blir flådd. Den relativt lave risikoen for at noe skal skje står ikke i stil med varens verdi og den høye prisen på forsikringen.

 

Latterlige forsikringer knyttet opp mot kredittkort og forbrukslån.

Et annet produkt som selges er en form for betalingsforsikring i forbindelse med forbrukslån og kredittkort ved sykdom og arbeidsledighet. Slike forsikringer koster gjerne 7-8 % av utestående saldo, eller 0,6 % pr månedsfaktura som er den markedsføringen som brukes mest og høres mye bedre ut for produktet som markedsføres. Du kan jo regne på hvor mye du hadde betalt i året dersom forsikringen på huset hadde vært like dyr.

Ikke ta regningen for spekulantene!

Det komiske med mange slike forsikringer er at de gjerne er begrenset til å dekke de månedlige minimumsbeløpene i inntil ett år på forbrukslånet eller kredittkortet som forsikringen er knyttet opp mot. Dette blir komisk, da man som sykemeldt ikke får redusert lønnen det første året man er sykemeldt så lenge man ikke tjener over 6G. Det skapes med andre ord et falskt behov for en dyr og unødvendig forsikring som ikke gjør det annet enn lønnsomt å sykemelde seg da avdragene dine blir betalt samtidig som du kan bruke tilsvarende andel av lønnen på andre formål. Et produkt som med andre ord sjeldent lønner seg for andre enn dem som spekulerer i å sykemelde seg og da kan du tenkte hvem som betaler regningen for disse.

Alltid kjekt å ha når uhellet er ute men ikke verdt prisen!

For all del, de nevnte forsikringene er sikkert greie å ha når behovet for å bruke dem melder seg. Problemet er at pris kontra risiko og nytteverdi ikke står i stil med hverandre. Dessuten er man gjerne sikret allerede mot mye av det dekte gjennom innboforsikring, reiseforsikring og folketrygden. Skaff deg heller en god ekstra forsikring mot ulykke og uføre dersom du er bekymret for din fremtidige helse.

Begrens deg til å forsikre kun store verdier.

En hovedregel er å forsikre de store verdiene som du ikke har råd til å tape slik som hus, hytte, bil og båt. Dropp alle småforsikringer på ting som er surt å få ødelagt men som du har råd til å kjøpe på nytt. Det er som nevnt heller ikke usannsynlig at du allerede er dekket med andre eksisterende forsikringer. En god helseforsikring/ uføreforsikring eller tilsvarende er imidlertid et godt valg for de fleste dersom de klarer å få dette til en overkommelig pris. Sjekk imidlertid først om hva du allerede er dekket mot gjennom jobb da det sjeldent er lønnsomt å være dobbeltforsikret.

 

 

Copyrighted content. All Rights Reserved.