Ekstrainntekt.org

Slik skaffer du deg ekstrainntekt!

Kjøp billige bildeler fra Tyskland og Ebay

Dersom du er en av de heldige som kan ”skru” gjøre de vanligste verkstedsoppgavene på bilen selv, så kan du spare mye penger ved å kjøpe bildeler fra utlandet. Dette gjelder både brukte og nye bildeler.

Dersom du kan gjøre typiske service oppgaver på en bil selv som å bytte olje, filtre, bremser, lys, eksos og lignende så kan du nok forsvare å ha en billigere og eldre bil enn om du må gjøre alt på verksted. Dersom du er avhengig av verksted bør du imidlertid lese denne artikkelen om å bytte bil. Dersom du kan gjøre typiske verkstedsoppgaver selv så er det i større grad kun reduserte drivstoffutgifter som taler for en nyere bil kontra det å ha en eldre bil.

Kjøp nye deler fra Autodoc

Autodoc.co.no er en tysk nettbutikk med bra utvalg av deler til de fleste populære biler. De har et stort utvalg fra forskjellige leverandører og kan tilby alt fra de billigste uoriginale delene til originale deler og deler fra dyre ”proff merker”. Dersom du har vanlig og rolig kjørestil og ikke har spesielle behov så kan vi ut i fra egne erfaringer si at du trygt kan velge blant de billigste delene. Du kan gjerne finne komplette sett med bremseklosser og bremseskiver til under tusenlappen til sammen. Selv på lavprisbutikker som Biltema og Skruvat vil du ha problemer med å finne det samme til under det dobbelte.Bildeler

Hva med frakt og toll?

Autodoc har i skrivende stund gratis frakt på ordre over kr 1087,-. Dersom du handler for under dette beløpet må du betale kr 220,- i frakt. Vi vil derfor anbefale at du legger inn ordre på over dette beløpet. Det er litt uklart på nettstedet hvordan det er med toll og moms. Det vi selv har erfart og som samsvarer med hva vi har undersøkt av andre erfaringer er at det kommer moms i tillegg på alle ordre over kr 350,- som betales på posten ved henting av pakken. Det kommer imidlertid ingen fortollingsgebyr eller lignende fra speditør utover selve momsen. Autodoc er såpass stort at de nok har spesielle avtaler med speditørene om at dette er inkludert i deres fraktsavtaler noe norske kunder kan glede seg over.

Alt er greit frem til du kommer til feilleveranser og retur

Så lenge du får de varene du har bestilt og ønsket er det få problemer med å handle hos Autodoc. Det kan imidlertid by på problemer dersom du får feil vare eller rett og slett har bestilt feil. Vi har heldigvis ikke hatt dette problemet men det sier seg selv at det kan bli flere utfordringer med å returnere til utlandet i forhold til å organisere frakt og kostnadene med dette. Dessuten må du forholde deg til engelsk eller tysk i dialogen med selskapet, noe som kan oppleves som problematisk for noen. Ikke la deg lure av at selskapet har sider på norsk, de har ikke norske kundebehandlere og dersom de kommuniserer med det på norsk er det via tjenester som google translate. Dette kan selvfølgelig raskt endre seg uten at vi er klar over det.

En annen sak vi selv har opplevd, og som vi også får bekreftet via nettsøk at andre også opplever, er at Autodoc tydeligvis har sitt eget merke på uoriginale reservedeler som de kaller for ”Stark”. Dette merket er generelt priset veldig høyt i nettbutikken sammenlignet med tilsvarende produkter fra andre merker. Problemet er at dette merket ikke selges av andre en Autodoc og man kan dermed ikke kontrollere prisene opp mot konkurrenter. Alt tyder på at disse varene er billige uoriginale deler som er overpriset i forhold til andre uoriginale deler.

Veldig ofte så sender Autodoc dette ”Stark” merket som erstatning for de varene du egentlig har bestilt. Når du undersøker hva du har fått så virker det med første øyekast som om du har fått en mye dyrere del enn den du opprinnelig har bestilt. Dersom du har bestilt en av de billigste uoriginale delene er dette ikke noe problem da de er av like god kvalitet. Dersom du imidlertid har bestilt en dyrere merkedel og får dette i stedet for så er dette en tvilsom praksis som mange kritiserer. Selv om prisen nesten alltid er høyere på erstatningsdelen fra Stark så er nok dette fordi Stark delen er kunstig overpriset fra Autodoc sin side på nettsiden. Mange av selskapets kunder på internett spekulerer i at det er her Autodoc henter inn sin fortjeneste. Dette vil du nok ikke oppleve som noe problem dersom du uansett velger de billige uriginale delene som er gode nok. Stark fremstår også som et helt kurant merke og er ikke noe du uansett bør bekymre deg for å bruke.

For kunder som besøker Autodoc for første gang så er det mange røde flagg som tyder på at selskapet ikke er seriøst. Hjemmesiden er på norsk men bærer preg av å være oversatt via Google translate eller lignende. Dette sammen med at det er vanskelig å finne svar på hvordan selskapet håndterer toll og moms samt at prisene. Når en side er på norsk og tydeligvis er rettet mot norske forbrukere så skal kunden anta at prisene er inkludert moms selv om det fremgår delvis skjult i betingelsene at varene sendes fra Tyskland. Ut ifra dette burde man med andre ord avstå fra å handle i nettbutikken til Autodoc. Dersom du imidlertid klarer å se bort i fra dette førsteintrykket og ikke har noe problem med å betale moms i tillegg når du henter pakken på posten så oppleves det ellers trygt å handle fra Autodoc.

Pakken kommer i løpet av en ukes tid og du mottar sporingsinformasjon så fort pakken sendes. Du vil som nevnt få 25 % mva i tilegg til det du betaler ved utsjekk, ellers kommer det ingen tilegg så lenge du er over minimumsbeløpet for frakt. Dersom du ikke synes det er noe problem og du kan leve med å få tilsendt ”Stark” deler som erstatning for det du egentlig bestilte så er det bare å bestille. Prisene er ikke bare konkurransedyktige, de er omtrent halvparten av hva du finner andre steder på nett. De få ulempene er verdt de store besparelsene etter vår mening.

Sjekk også Ebay

Ebay er også et sted du bør sjekke dersom du trenger deler til bilen din. Dette gjelder spesielt mindre deler (i størrelse) som er lett å sende i mindre forpakninger. Dersom du har god tid kan du få enkelte deler som låsesylinder, brytere, xenon lypærer, interiørdeler m.m. svært billig tilsendt fra Kina. Det er også mye brukte deler som ellers er vanskelig å få tak i til en veldig billig penge. Sjekk prsiene på frakt nøye når du bestiller. På Ebay er det forskjellige selgere som alle setter sine egne fraktkostnader. Frakt kan dermed variere fra gratis til det mangedobbelte av hva selve varen koster.

Copyrighted content. All Rights Reserved.