Ekstrainntekt.org

Slik skaffer du deg ekstrainntekt!

Refinansier dine smålån inn i boliglånet

Dersom du sliter med forbrukslån og kredittkort gjeld så kaster du veldig mye penger ut av vinduet hvert år på skyhøye renter. På et kredittkort er renten gjerne 20 % i året mens renten på et boliglån for tiden ligger rundt 4 %. Ved en gjeld på kr 100.000,- betaler du på kredittkortgjeld kr 20.000,- i renter istedenfor kr 4.000,-.  Det er ikke uvanlig at folk som sliter litt har opp mot en halv million i forbrukslån og kreditkort gjeld. Disse betaler med andre ord kr 80.000,- mer i renter enn de ville ha gjort med den samme gjelden til boliglån betingelser. Du skal ha en veldig høy brutto ekstrainntekt for å kompensere for dette.

Løsningen er like enkel som genial for dem som har friverdi i boligen sin, nemlig å bake gjelden inn i boliglånet. Fremgangsmåten er å få en ny oppdatert verdivurdering fra en eiendomsmegler eller takstmann på boligen din. Prisnivået i boligmarkedet har steget enormt helt siden 90 tallet og dersom du har hatt boligen din i mange år har du garantert mye friverdi i boligen som kan brukes til refinansiering.

Bankene opererer gjerne med to standard rentesatser innenfor 60 % eller 80 % av boligens verdi. Dersom du kommer under 60 % oppnår du gjerne rentebetingelser som er ca. 0,5 prosentpoeng bedre enn dersom du kommer innenfor 80 % av verdien. Dersom eksisterende boliglån er under en av disse prosentsatsene har mellomlegget i friverdi i boligen din. Du kan da ta erstatte det gamle boliglånet med et nytt boliglån hvor du bruker det nye lånet til å dekke inn det gamle boliglånet samt betale ut forbruksgjelden og kredittkortgjelden. Du har således på en enkelt måte spart deg selv for enorme utgifter som er helt bortkastet dersom du har friverdi i boligen.

Det er ingen selvfølge at du får lån selv om du er innenfor 60 % eller 80 % av boligens verdi. Banken vil alltid også vurdere om du har tilstrekkelig betjeningsevne og vil så på hele din økonomiske situasjon, spesielt din inntekt. Dersom du har friverdi i boligen men sliter med å overbevise bankene om at det er trygt å låne deg penger kan et alternativ være å søke om et kommunalt startlån, noe som også kan gis til økonomisk vanskeligstilte slik at de kan beholde eksisterende bolig.

Det er også i spesielle tilfeller mulig å få refinansiert over 80 % av boligens verdi men banken vil da gjøre en mye grundigere vurdering og sette høyere krav til andre forhold enn boligens verdi, spesielt betjeningsevne.

For personer som er på vei inn i alvorlige gjeldsproblemer der inkassospøkelset er nært forestående er en refinansiering med pant i bolig en særdeles enkel løsning på problemene i motsetning til andre mer inngripende løsninger som forhandlinger med den enkelte kreditor og inkassobyrå og eventuell gjeldsordning som en siste utvei. I en slik situasjon er det en stor fordel å kontakte bankene helst før det oppstår mislighold og inkasso og senere betalingsanmerkninger påløper. Jo før jo bedre er hovedregelen, samtidig så er det aldri for sent å forsøke selv om muligheten til en god løsning blir verre jo lengre ut i problemer du havner.

 

Copyrighted content. All Rights Reserved.