Ekstrainntekt.org

Slik skaffer du deg ekstrainntekt!

Hvordan tjene penger på Bitcoin?

Bitcoin og kryptovaluta generelt er i vinden som aldri tidligere og tar stadig mer spalteplass i den tradisjonelle og kommersielle pressen. Tidligere har man måtte oppsøke spesielle nettsteder og forum for spesielt interesserte for å finne relevant informasjon og nyheter om kryptovaluta. Suksesshistoriene man kan lese om hvor personer som var tidlig ute og anskaffet seg kryptovaluta er fantastiske og det er således naturlig å ønske å kaste seg på bølgen.

Det er flere måter man kan tjene penger på kryptovaluta.

Den enkleste måten å tjene penger på Bitcoin på er ved kjøp og salg, såkalt trading, eventuelt ren langsiktig investering. Den andre måten er ved "mining", det vil si at du stiller din datakraft til disposisjon i systemet og bidrar til utvinning av nye Bitcoins eller andre kryptovalutaer. I begynnelsen kunne du tjene Bitcoins kun ved å benytte din PC eller telefon til "mining" av kryptovaluta. I dag er det imidlertid kommet så langt at en vanlig PC eller telefon ikke vil ha noen betydning i denne sammenheng og de som driver med dette bygger seg store og kostbare "mining" maskiner for å lykkes med utvinningen. Dermed blir det som i utgangspunktet var mer eller mindre gratis utvinning for å holde systemet gående blitt en dyr affære men dog med tilsvarende høy inntjening. Det er i dag mulig å tjene mye penger på "mining" men du er veldig avhengig av stadig kostbar oppgradering av utstyret samt at den aktuelle kryptovaluten holder seg i verdi.

"Mining" er med andre ord for spesielt interesserte med god teknisk forståelse og kapital å investere. "Trading" er noe alle kan få til og du velger selv hvor mye du er villig til å gå inn med. Felles for begge deler er at risikoen er stor og ikke noe noen bør satse på som sitt eneste levebrød da kryptovaluta er svært volatil (varier mye i kurs) og kan nærmest miste hele verdien over natten. Det at kursene på kryptovaluta historisk har vært en tilnærmet eneste stor opptur betyr ikke at dette vil fortsette. De aller fleste er enige i at dette ikke vil fortsette opp i himmelen dog er uenigheten stor i hvordan fremtidsutsiktene ser ut. Skeptikerne mener det hele er en gigantisk boble som er i ferd med å sprekke mens andre mener at en Bitcoin kan nå verdi på en million dollar for en enkelt Bitcoin.

Et annet alternativ for å tjene penger på kryptovaluta er å delta i utviklingen av teknologiske løsninger i forbindelse med kryptovaluta og/ eller distribuere slike løsninger ut i markedet. Heller ikke dette er noe for "Hvermansen" og er nok foreløpig kun for spesielt interesserte. Dersom du selv er over gjennomsnittet intelligent kan du til og med mer eller mindre kopiere Bitcoin koden og skape din egen kryptovaluta. Den største utfordringen da vil faktisk ikke være å utvikle en fungerende kryptovaluta men å få folk til å velge den fremfor andre kryptovalutaer til "mining", "trading", investering eller betaling.

Hvordan kjøper og selger jeg Bitcoin?

De fleste anbefalinger i dag, for dem som skal investere i Bitcoin for første gang, er å bruke en tredjepart som Coinbase.com til å kjøpe og selge Bitcoin. Det er svært enkelt å komme i gang og kjøpe dine første Bitcoins der. For daglig bruk av Bitcoin er du ikke avhengig av en tredjepart så lenge du skal betale med Bitcoin du allerede har eller ta betalt med Bitcoin. Du kan da klare deg med din helt egen "wallet" hvor du oppbevarer krypteringsnøkkelen selv. Begge løsninger har fordeler og ulemper. Med din egen "wallet" har du full kontroll selv men dersom du mister krypteringsnøkkelen så er alle dine Bitcoins tapt for godt. Dersom du ikke har sikkerhetskopiert denne så er en harddisk kræsj nok. Hos en tredjepart er dette også en mulighet dog har de nok mye bedre backup rutiner enn du har hjemme. Hos en tredjepart er du imidlertid ikke beskyttet dersom disse plutselig stikker av med dine kryptovaluter eller går konkurs.

Vårt syn på Bitcoin og annen kryptovaluta sin fremtid.

Vi heller mot at Bitcoin og de andre store kryptovalutaene i dagens marked er en gigantisk boble. Samtidig tror vi at dagens kryptovaluta ikke er mye forskjellig i fra det vi en gang i fremtiden vil bruke som byttemiddel eller betalingsmiddel. Det har allerede kommet mange alternativer til Bitcoin hvor selve teknologien bak er mye bedre. Drift av dagens Bitcoin "mining" har allerede vist seg å legge beslag på store ressurser både i form av hardware og energi.

Bitcoin er desentralisert noe som er Bitcoins store fordel men samtidig Bitcoin sin store ulempe. Dersom noe kritisk skjer i markedet så er det ingen som kan skru av serveren på minuttet slik det kunne blitt med en sentralisert valuta. Bitcoin systemet driftes i dag av tusenvis av store og små servere og det er utopisk å tro at alle disse vil bli slått av på en gang ved spesielle hendelser. Det sies at Bitcoin ikke kan hackes så lenge hackerne ikke får kontroll over minst 50% av datakraften i systemet. Selv om det foreløpig ikke har skjedd og er særdeles vanskelig er det faktisk ikke umulig. Hva om en hacker lykkes med å utvikle et virus som vi ikke har sett før og sprer seg i rekordfart samt at dette viruset kun har som formål å få kontroll over Bitcoin "minere". Det er faktisk ikke helt umulig og det umulige har skjedd mange ganger tidligere i historien. Et sentralisert system på den annen side kan slås av på minuttet og i verste fall kan backup legges tilbake, ikke vanntett dette heller eller uten risiko men man har likevel mer kontroll i krisesituasjoner enn ellers.

Vi mener at Bitcoin og kryptovaluta i utgangspunktet var et spennende prosjekt med gode fremtidsutsikter da som et rent betalingsmiddel for daglige betalingstransaksjoner. Dessverre har dagens konsept i stor grad blitt ødelagt av spekulasjon og er alt for volatilt til at det vil fungere som et troverdig betalingsmiddel. Første bud for at et betalingsmiddel skal bli valgt foran et annet er at kursen er stabil. Det internasjonale næringslivet kan ikke basere seg på et system hvor verdier av omsetningen varierer stort fra dag til dag.

Bitcoin har forsvunnet om 10 år!

Vi vil nok se noe som ligner på kryptovaluta som fremtidens betalingsløsning, men Bitcoin er etter vår mening noe vi ikke vil bruke om 10 år. Da er vi overbevist om at Bitcoin står i historiebøkene i likhet med tulipanmanien på 1600 tallet. Om det sprekker i morgen eller om 5 år er en annen diskusjon og derfor er vi ikke fremmed for at det fortsatt kan være store penger å tjene på kryptovaluta, dette så lenge du er bevist på risikoene som kryptovaluta innebærer.

 

Copyrighted content. All Rights Reserved.