Ekstrainntekt.org

Slik skaffer du deg ekstrainntekt!

Hvordan tjene penger på Bitcoin?

Bitcoin og kryptovaluta generelt er i vinden som aldri tidligere og tar stadig mer spalteplass i den tradisjonelle og kommersielle pressen. Tidligere har man måtte oppsøke spesielle nettsteder og forum for spesielt interesserte for å finne relevant informasjon og nyheter om kryptovaluta. Suksesshistoriene man kan lese om hvor personer som var tidlig ute og anskaffet seg kryptovaluta er fantastiske og det er således naturlig å ønske å kaste seg på bølgen.

Det er flere måter man kan tjene penger på kryptovaluta.

Den enkleste måten å tjene penger på Bitcoin på er ved kjøp og salg, trading, eventuelt ren langsiktig investering.

Den andre måten er ved "mining", det vil si at du stiller din datakraft til disposisjon i systemet og bidrar til utvinning av nye Bitcoins eller andre kryptovalutaer. I begynnelsen kunne du tjene Bitcoins kun ved å benytte din PC eller telefon til "mining" av kryptovaluta.

I dag er det imidlertid kommet så langt at en vanlig PC eller telefon ikke vil ha noen betydning i denne sammenheng og de som driver med dette bygger seg store og kostbare "mining" maskiner for å lykkes med utvinningen. Dermed blir det som i utgangspunktet var mer eller mindre gratis utvinning for å holde systemet gående blitt en dyr affære, men dog med tilsvarende høy inntjening. Det er i dag mulig å tjene mye penger på "mining" men du er veldig avhengig av stadig kostbar oppgradering av utstyret samt at den aktuelle kryptovaluten holder seg i verdi.

"Mining" er med andre ord for spesielt interesserte med god teknisk forståelse og kapital å investere. "Trading" er noe alle kan få til og du velger selv hvor mye du er villig til å gå inn med. Felles for begge deler er at risikoen er stor og ikke noe noen bør satse på som sitt eneste levebrød da kryptovaluta er svært volatil (varier mye i kurs) og kan nærmest miste hele verdien over natten. Det at kursene på kryptovaluta historisk har vært en tilnærmet eneste stor opptur betyr ikke at dette vil fortsette. De aller fleste er enige i at dette ikke vil fortsette opp i himmelen dog er uenigheten stor i hvordan fremtidsutsiktene ser ut. Skeptikerne mener det hele er en gigantisk boble som er i ferd med å sprekke mens andre mener at en Bitcoin kan nå verdi på mange millioner dollar for en enkelt Bitcoin.

Et annet alternativ for å tjene penger på kryptovaluta er å delta i utviklingen av teknologiske løsninger i forbindelse med kryptovaluta og/ eller distribuere slike løsninger ut i markedet. Heller ikke dette er noe for "Hvermansen" og er nok foreløpig kun for spesielt interesserte. Dersom du selv er over gjennomsnittet intelligent kan du til og med mer eller mindre kopiere Bitcoin koden og skape din egen kryptovaluta. Den største utfordringen da vil faktisk ikke være å utvikle en fungerende kryptovaluta, men å få folk til å velge den fremfor andre kryptovalutaer til "mining", "trading", investering eller betaling.

Hvordan kjøper og selger jeg Bitcoin?

De fleste anbefalinger i dag, for dem som skal investere i Bitcoin for første gang, er å bruke en tredjepart som Coinbase.com eller Crypto.com til å kjøpe og selge Bitcoin. Det er svært enkelt å komme i gang og kjøpe dine første Bitcoins der. For daglig bruk av Bitcoin er du ikke avhengig av en tredjepart så lenge du skal betale med Bitcoin du allerede har eller ta betalt med Bitcoin. Du kan da klare deg med din helt egen "wallet" hvor du oppbevarer krypteringsnøkkelen selv. Begge løsninger har fordeler og ulemper.

Med din egen "wallet" har du full kontroll selv, men dersom du mister krypteringsnøkkelen så er alle dine Bitcoins tapt for godt. Dersom du ikke har sikkerhetskopiert denne så er en harddisk kræsj nok. Hos en tredjepart er dette også en mulighet dog har de nok mye bedre backup rutiner enn du har hjemme. Hos en tredjepart er du imidlertid ikke beskyttet dersom disse plutselig stikker av med dine kryptovaluter eller går konkurs.

Vårt syn på Bitcoin og annen kryptovaluta sin fremtid.

Bitcoin er mer eller mindre uomtvistelig kommet for å bli og det er i dag så mange positive ting som skjer og alt tyder på at de tidligere spådommene om at Bitcoin skal bli verdt millioner av dollar kan komme til å skje.

Når det gjelder alle andre kryptovalutaer så anser vi 99,9% av disse som oppskrytte og mer eller mindre verdiløse prosjekter, mange av dem opprettet som rene svindler. Det betyr ikke at det kan være kortsiktige gevinster å hente her, men det er viktig å selge seg ut når man tror toppen nærmer seg i et såkalt bullrun.

Et typisk bullrun i kryptoverdenen skjer hvert fjerde år etter hver såkalte Bitcoin halvering. Da kommer det noen måneder etter halveringen historisk sett kraftige prisstigninger, ikke bare på Bitcoin men for hele kryptomarkedet.

Da kan det være mulig å hente kortsiktige gevinster på alt som «hypes» opp, men det er viktig å være klar over at de gjerne faller like fort. Ved å se slike trender tidlig, før folk flest, og samtidig ikke bli for grådig når en kraftig stigning har kommet, men selge seg ut fort nok, så kan man tjene raske og gode penger på kort sikt.

Kunnskap er din venn i slike sammenhenger. Den beste kunnskapskilden er X (tidligere Twitter) hvor de som faktisk har god forståelse for Bitcoin og annen kryptovaluta uttaler seg. På TikTok og Youtube finner du mange influensere som er flinkere til å late som de vet hva de prater om enn kunnskapen tilsier.

Vurder å låne opp med dine Bitcoin som sikkerhet fremfor å selge.

Hvis du selger dine Bitcoin eller annen kryptovaluta med fortjeneste så utløser dette 22 % skatt, og du tar ikke lenger del i det som forhåpentligvis er fremtidig verdistigning.

Spesielt når det gjelder Bitcoin hiver stadig flere seg på «Hodl» trenden, som er et gammelt ord i kryptoverden som baserer seg på en skrivefeil fra en kjent Bitcoiner for mange år siden som skulle oppfordre alle til å holde på sine Bitcoin i en periode med prisfall.

Budskapet er å kjøpe stadig mer Bitcoin, med tanke på aldri å selge under forventning om at prisen til tross for sin volatilitet bare vil fortsette å gå oppover på lang sikt inn i fremtiden. I stedet for å selge er tanken at man låner penger hvor ens Bitcoin stilles som sikkerhet for lånet. Etter hvert som prisene stiger kan man øke lånets størrelse o eventuelt innfri det en gang i fremtiden for en brøkdel av beløpet målt i Bitcoin i forhold til hva verdien er i dag.

Så lenge man låner med sikkerhet i Bitcoin, fremfor å selge slipper man å skatte av fortjenesten. For mannen i gaten er det ikke mange som tilbyr dette foreløpig, men appen Nexo har allerede lagt dette opp og er som du kan benytte deg av allerede i dag. Foreløpig er renten relativt høy, men vi antar at dette blir lavere over tid når slike tjenester går seg til og volatiliteten i Bitcoin blir mindre, noe alle trender tyder på skal skje over tid.

Det er imidlertid viktig å tenke på at Bitcoin fortsatt er en volatil eiendel, og kortvarige nedganger på opptil 70-80 % kan skje. Det er dermed viktig at du ikke låner for mye slik at du ikke risikerer at porteføljen din blir tvangsinnløst i en kortvarig dipp i markedet.

Copyrighted content. All Rights Reserved.