Ekstrainntekt.org

Slik skaffer du deg ekstrainntekt!

Slik kan du tjene penger på å ta opp studielån.

Studielån er en populær måte å finansiere utdanningen din på, men det kan også lønne seg å ta opp studielån, selv om du ikke trenger pengene til studiene, for å skaffe seg en ekstrainntekt ved hjelp av studielånet. Dette skyldes at du får avdrag og rentefritak på studielån fra Lånekassen, så lenge du studerer på fulltid.

Dersom du klarer å få en eller annen form for avkastning på pengene i denne perioden, så lønner det seg å ta opp studielån. Det er i så fall viktig å ikke falle for fristelsen til å bruke pengene til annet enn det som er tenkt å gi avkastning.

Tjen penger på å bruke studielånet til investeringer.

Studielån kan brukes til å investere i aksjer, obligasjoner, eiendom eller andre investeringer. Dette kan være en god måte å tjene penger på, men det er viktig å huske at dette innebærer en risiko. Det er derfor viktig å være oppmerksom på risikoen og sikre at du har nok kapital til å håndtere eventuelle tap. Jo lengre tid før du må tilbakebetale studielånet, jo mindre risiko for midlertidige negative svingninger som ikke rekker å hente seg inn igjen.

Spar penger på å bruke studielånet til å betale ned forbruksgjeld.

Du kan spare penger på å ta opp studielån for å betale ned forbruksgjeld. Dette gjelder spesielt hvis du har høye rente gjeld som kredittkortgjeld eller andre typer forbrukslån. Jo høyere rente du har på lånet du betaler ned studielånet med, jo mer penger sparer du i måneden. Selv om du ikke klarer å betale studielånet tilbake etter endt studietid, så er renten på studielån veldig mye lavere enn på forbruksgjeld, å det vil uansett lønne seg å forholde seg til Lånekassens nedbetalingsplan etter dette. Du kan alltid betale ned mer enn minimumsbeløpet til Lånekassen.

Bruk studielån til å starte et eget firma.

Studielån kan brukes til å starte et eget firma. Dette kan være en god måte å tjene penger på, men det krever at du har en god forretningsidé og har tid og evne til å gjennomføre den. Det er viktig å vurdere risikoen før du tar opp et studielån for å starte et firma, og det er alltid lurt å få profesjonell hjelp før du begynner.

Ta opp studielån for å sette pengene i banken.

Så lenge studielånet er gratis i studietiden, så lønner det seg å ta opp studielån, kun med det formål å sette pengene i banken for å tjene penger på renter. Her er det viktig å velge en sparekonto med høyest mulig rente. Når studietiden er over og du må begynne å betale renter og avdrag på lånet, betaler du rett og slett tilbake lånet og beholder opptjente renter selv.

Et alternativ er å sette studielånet inn på en BSU konto for å spare til bolig, samtidig som du får skattefradrag og god rente. Dette er imidlertid kun en god ide dersom du faktisk planlegger å kjøpe bolig etter studiene, samt at du har tenkt å betjene studielånet på vanlig måte etter endt studietid. Hvis du velger å betale tilbake studielånet etter endt studietid i stedet for å benytte pengene på BSU kontoen til bolig, så må du nemlig betale tilbake skattefordelen du har fått gjennom årene ved å spare på BSU konto.

Dette er bare noen få av de mange måtene du kan tjene penger på ved å ta opp et studielån.

Husk at det er viktig å vurdere risikoen for enhver investering. Du har aldri garanti for å tjene penger når du investerer selv om mange investeringer regnes som veldig trygge. Det er også viktig å huske at det ofte tar tid å tjene penger på investeringer, så vær tålmodig og forsiktig.

Unngå risikofylte investeringer som kryptovaluta og lignende. Selv om det kan være mye penger å tjene på investeringer med høy risiko, så bør du aldri benytte lånte penger til dette.

Når du tar opp et studielån, er det viktig å sørge for at du har nok penger til å betale tilbake lånet og unngå økonomiske problemer når den tid kommer. Planlegg fremover slik at du ikke kommer på bakbeina økonomisk.

Copyrighted content. All Rights Reserved.