Ekstrainntekt.org

Slik skaffer du deg ekstrainntekt!

Slik kan du spare på strømregningen

Nå kommer vinterkulden på ordentlig, og det betyr dessverre høyere strømregning. Strømmen er generelt høy for tiden, og vinteren i norge er en tid der vi må bruke den ekstra mye. I tillegg til å gjøre hverdagslige oppgaver som å dusje og vaske klær, så skal man også holde varmen oppe, og tenne julelysene. Da er det lurt å vite om noen smarte måter å spare strøm på.

Spar på vannet

Et tips til hvordan spare strøm, er å være smart med hvordan man bruker vann. Hvis man tenker over det, så sløser man ofte mye vann. Det kan være når man venter på at vannet i dusjen skal bli varmt, eller at vannet i springen blir kaldt. Når vann renner sli,, så har du faktisk muligheten til å spare det. Sett en bøtte under kranen og bruk vannet som er til overs til å vanne planter, fylle vannskålen til hunden eller kok det opp når du skal vaske gulvet!

Vask smart

Det å vaske klær er en stor strømutgift, men noe som må gjøres innimellom. En god måte å spare på strømmen når det kommer til klesvask, er å sørge for at maskinen alltid er full når du vasker. Vent til du kan fylle den helt til toppen, da får du vasket mere klær på en gang, og du trenger ikke å sette på maskinen like ofte.

Husk også at det ikke er alle klær som skal vaskes i maskinen, og at mange plagg har godt av å luftes, istedenfor å vaskes. Dersom du alltid vasker sengetøy på 60 grader, så vit at det også blir rent på 40, og at dette duger innimellom. For å spare på vask kan du også prioritere å tørke klær på stativ fremfor i maskin.

Skru av lysene og lukk døren

Husk å skru av lysene og lukk døren når du forlater et rom. Da sparer du ikke bare strøm på belysning, men det gjør det også lettere å varme opp hjemmet ditt. Hvis du har et stort hus med høyt tak så skal det mye til for å få det varmt og godt innendørs. Ved å lukke dørene igjen så blir områdene mindre. Det er heller ikke nødvendig å ha på lys i rom du ikke befinner deg i, og særlig ikke når du sover eller er ute av huset for en stund.

Sjekk strømmålingene

En god måte å spare strøm på, er å sjekke når den er billigst, og planlegge hverdagen sin etter det. Hvis du skal sette på større elektriske apparater kan det være lurt å gjøre dette på de tidene der det er billigst. Husk å fortsatt praktisere brannsikkerhet. Det er for eksempel ikke anbefalt at man har tørketrommelen på om natten eller når du ikke er hjemme, fordi det kan være brannfarlig.

Du kan teste ut noen av disse tingene denne vinteren, slik at strømregningen blir litt snillere når den kommer i slutten av måneden. Små ting kan gjøre en stor forskjell!

 

Copyrighted content. All Rights Reserved.