Ekstrainntekt.org

Slik skaffer du deg ekstrainntekt!

Skaff deg en ekstra inntekt med en B2B nettbutikk

Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.

Det finnes mange måter man kan tjene litt ekstra penger på. Å ha en ekstra inntektsstrøm er for mange essensielt for å at hverdagen skal kunne gå rundt, men det kan også være en formidabel løsning på å kunne spare opp litt penger.  

En av de ekstra inntektskildene kan være en B2B nettbutikk. B2B e-handelsmarkedet er mulighetenes land. Årsakene og motivasjonene for å selge B2B på nettet er mange og varierer fra person til person. Les med og vi vil ta deg igjennom hva en B2B nettbutikk er, hvordan dette kan være en god løsning, samt hva du skal tenke på ved oppstart av en B2B nettbutikk.

Hva er en B2B nettbutikk?

En B2B nettbutikk er en nettbutikk hvor du som bedrift selger varer eller tjenester til andre bedrifter, derav navnet B2B - bedrift til bedrift. En B2B nettbutikk er et verktøy for å effektivisere den profesjonelle handelen mellom deg og kundene dine.

En av fordelene med en B2B nettbutikk, som gjør dette til en opplagt ekstra inntektskilde er at bedriftskunder handler større inn. Ikke bare er B2B markedet større, ordreverdien er også høyere enn ved B2C. Det betyr at du kan ha færre, men større salg enn du ville hatt med en tradisjonell B2C nettbutikk. Slik kan du enklere tjene flere penger uten mye arbeid.

Hva kreves av en B2B nettbutikkløsning?

En nettbutikkløsning til en B2B-nettbutikk skiller seg ut fra den vanlige B2C-nettbutikken på flere områder, spesielt fordi B2B-nettbutikker krever løsninger som ikke tilbys av de tradisjonelle B2C-løsningene.

Noen av funksjonene du bør se etter når du skal velge en nettbutikkløsning til din B2B nettbutikk er egen innlogging til B2B-kunder, mulighet for å enkelt kunne sende faktura til kundene, samt mulighet for å gi særlige rabatter til enkelte kunder. Når du skal selge B2B er det normalt at du vil skjule produktprisene dine og kun vise dem kun til påloggede og godkjente brukere, da det du tilbyr er spesielle priser som vanlige forbrukere ikke skal ha samme tilgang til. På samme måte er det en god ide å ha mulighetene for å skape og administrer spesifikke kundegrupper og deres priser. Dette vil gi deg muligheten for å differensiere på både innhold, priser, moms og design.

Med muligheten for spesialiserte pris- og kundegrupper, samt innlogging til B2B-kunder, bør du også ha mulighet for å kunne gi særlige rabatter til dine kunder. Det er nemlig en god ide å gi en eller annen form for massebestillingsrabatter, slik at kunden ser fordelene ved handle deg. For kjøpere som bestiller i bulk, er det nemlig best å gi rabatter hvis situasjonen tillater det. Dette sikrer deg at kjøperne dine beholdes.

 

Copyrighted content. All Rights Reserved.