Ekstrainntekt.org

Slik skaffer du deg ekstrainntekt!

Tjene penger på blogging

Hvordan tjene penger på bloggen sin?

Blogging er svært inn i tiden og drives av barn helt ned i tiårsalderen. Norges første kjente og suksessfulle blogger "Voe" slo igjennom som 14 åring og hadde på det meste 100.000 lesere om dagen.

 

Noen hovedregler for en populær blogg.

Nå er det ingen dans på roser å blogge i forhold til å tjene penger og dermed skaffe seg en enkel ekstrainntekt. For det første krever det mye og langsiktig jobbing for å få opp besøkstallene på bloggen din. Du bør skrive forholdsvis bra og holde deg til emner som interesser leserne dine. Ikke varier temaer for mye dersom du har fått lesere som interesserer seg for mote og besøker bloggen din av den grunn vil gjerne fort slutte å lese bloggen din dersom du plutselig begynner å skrive om frimerkesamlingen din selv om denne sikkert er flott. Det er nok svært få i landet som interesserer seg for begge disse temaene samtidig.

Hvordan håndtere de negative kommentarene på bloggen din?

Alle populære blogger har mulighet for kommentarer fra brukerne, noe som er med på å gjøre bloggen populær da brukerne kan bidra. Problemet her er at uansett hvor bra du skriver og hva du skriver så vil det alltid, uten unntak, komme negative og nedsettende kommentarer fra idioter som ikke har noe positivt å bruke tiden på. En negativ kommentar fra tid til annen klarer de fleste å komme over men alle har en grense før det blir for mye. Det var dette som knekte den kjente bloggeren "Voe" som førte til at hun i en periode la bloggingen helt på hyllen. Det beste rådet i denne sammenhengen er å alltid sørge for at alle kommentarer skal forhåndsgodkjennes av deg. På denne måten kan du luke ut verstingene noe som også fører til at kommentarene ikke sporer av men holder en positiv linje. De fleste programvareløsningene har også muligheter for å blokkere IP- adresser slik at du til en viss grad kan unngå gjentatt oppgulp fra de samme personene. For de seriøse leserne av bloggen din er det selvfølgelig kjedelig at kommentarene ikke kommer frem med en gang men de samme brukerne hadde nok allikevel ikke ville lest bloggen din dersom kommentarfeltet var fullt av negativt oppgulp.

Ikke gi bort reklameinntektene på bloggen din!

Hvordan skal du således klare å tjene penger på bloggen din? Det de fleste "rosa bloggerne" gjør er å benytte seg av tjenester som blogg.no, bloggspot, vgblogg og lignende. Det positive er at dette er helt gratis å bruke, dessverre er det gratis fordi disse tilbyderne sitter igjen med alle eller nesten alle inntektene fra annonsene som vises på bloggen din. Den eneste "inntekten" du da kan sitte igjen med er gaver fra diverse produsenter av produkter som passer sammen med de kategorier du skriver om. Dette gis til deg, gjerne med et skjult agenda hvor det forventes at du skriver en positiv omtale av det aktuelle produktet. Dette har forøvrig vært diskutert omfattende i media den siste tiden i fohold til lovligheten og moralen i denne praksises.

Ha full kontroll over din egen blogg!

Hva skal du å så fall gjøre for å sitte igjen med alle inntektene som bloggen din genererer? Jo, skaff deg eget domene på eget webhotell. Her drifter du din egen blogg med gratis programvare som f.eks. Wordpress eller Joomla. Dette krever naturligvis mer teknisk innsikt samt at det koster noen hundrelapper i året for domene og webhotell men til gjengjeld sitter du igjen med full kontroll over inntektene. Det er mange såkalte "gutteromsfirmaer" som kan hjelpe deg med det tekniske for relativt beskjedne beløp for å komme i gang dersom du ikke får til dette selv. Imidlertid er oppsett av en joomlaside eller Wordpress side noe de fleste får til selv med hjelp av god tålmodighet og mange bruker forum på internett. Dersom du velger en slik løsning er det viktig at du er oppmerksom på at du i større grad selv er ansvarlig for backup av bloggen din, noe det igjen finnes mange billige eller gratis løsninger på.

Affiliate inntekter fra annonsenettverk.

Annonser på bloggen din skaffer du på såkalte affiliate nettverk. De finnes en rekke av disse men mange setter krav til at det skal være snakk om et større volum av besøk på siden din før de vil samarbeide med deg. Google Adsense er et godt og trygt alternativ for nybegynnere. For de mer erfarne kan Adtraction og Tradetracker være selskaper som er verdt å ta en titt på. Adservice media er et annet tilsvarende affilliate selskap, men dette råder vi ikke våre lesere til å benytte.

Copyrighted content. All Rights Reserved.